Alçıpan Bölme Duvar
ALÇI LEVHA BÖLME DUVAR
Alçı levha bölme duvar, binaların duvarlarına TS-452 ve DIN- 18180 standartlarına uygun alçı levhaların, metal konstrüksiyon üzerine vida ile tutturulması ile yapılan duvar uygulamalarına alçıpan bölme duvar denilmektedir. Alçıpan duvar binalara ısı,ses,su ve yangın dayanımını artırmak ve dekoratif bir görünüm elde etmek için yapılmaktadır.
ALÇI BÖLME DUVAR ÇEŞİTLERİ
Panel alçıpan bölme duvar olarak da bilinen alçı bölme duvarlar genellikle kullanılan konstrüksiyona göre sınıflandırılmaktadır. Teknik özellikleri ile de ek isimler alırlar.
METAL KONSTRÜKSİYONLU ( İSKELETLİ ) ALÇIPAN BÖLME DUVARLAR
Uygulama Alanı : Koridorlar da dahil olmak üzere evler, işyerleri, hastaneler, otel vb. içerisinde az sayıda insan olan mekanlar ve konferans salonu, toplantı odaları vb. içerisinde çok sayıda insan olan mekanlar. alçı bölme duvar TEK PROFİL TEK PLAKA
Alçıpan® Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta tek kat Alçıpan® kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
Alçıpan® Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar M Profili ve her iki tarafta tek kat Alçıpan® veya Diamant kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
Diamant Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta tek kat Diamant Alçıpan® kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
Vidipan Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta tek kat Vidipan Duvar Plakası kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
Aquapanel Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki yüzünde tek kat Aquapanel® İç Cephe Plakası kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
Fireboard Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta tek kat Fireboard kullanılarak oluşturulan, içinde uygun kalınlıkta çift kat yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
TEK PROFİL ÇİFT PLAKA
Alçıpan® Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta çift kat Alçıpan® kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
Alçıpan® Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar M Profili ve her iki tarafta çift kat Alçıpan® veya Diamant kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar M Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
Diamant Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta çift kat Diamant Alçıpan® kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
Vidipan Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta çift kat Vidipan Duvar Plakası kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
Aquapanel® Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki yüzünde çift kat Aquapanel® İç Cephe Plakası kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
Fireboard Bölme Duvar, Duvar C Profili ve her iki tarafta 20 mm kalınlığında tek kat Fireboard kullanılarak oluşturulan, içinde uygun kalınlıkta çift kat yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
TEK PROFİL ÜÇ PLAKA
Alçıpan® Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta üç kat Alçıpan® kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
Diamant Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta üç kat Diamant Alçıpan® kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
ÇİFT PROFİL ÇİFT PLAKA
Alçıpan® Bölme Duvar, çift dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta çift kat Alçıpan® kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta tek veya çift kat yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
Vidipan Bölme Duvar, çift dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta çift kat Vidipan Duvar Plakası kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta tek veya çift kat yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
Vidipan Bölme Duvar, çift dikmeli Duvar M Profili ve her iki tarafta üç kat Vidipan kullanılarak oluşturulan, içinde üç kat yalıtım levhası bulunan duvar sistemidir.
ÇİFT PROFİL TESİSAT DUVARLARI
Alçıpan® Bölme Duvar, arasındaki mesafe kullanılacak tesisat yoğunluğuna göre ayarlanabilen, birbirine Alçıpan® şeritlerle bağlanmış çift dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta çift kat Alçıpan® kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan tesisat duvarıdır.
Vidipan Bölme Duvar, arasındaki mesafe kullanılacak tesisat yoğunluğuna göre ayarlanabilen, birbirine Vidipan şeritlerle bağlanmış, çift dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta çift kat Vidipan Duvar Plakası kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan tesisat duvarıdır.
Aquapanel® Bölme Duvar, çift dikmeli Duvar C Profili ve her iki yüzünde tek kat Aquapanel® İç Cephe Plakası kullanılarak oluşturulan ve profillerin Aquapanel® şeritlerle birbirine bağlandığı, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan tesisat duvarıdır.
GÜVENLİK DUVARLARI
Diamant Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta çift kat Diamant Alçıpan® ve Alçıpan® çeşitleri arasında tek kat sac levha kullanılarak oluşturulan, içinde uygun kalınlıkta tek kat yalıtım levhası bulunan emniyet duvarıdır.
Diamant Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta üç kat Diamant Alçıpan® ve Alçıpan® çeşitleri arasında çift kat sac levha kullanılarak oluşturulan, içinde uygun kalınlıkta çift kat yalıtım levhası bulunan emniyet duvarıdır.
Safeboard Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta tek kat Safeboard Alçıpan® kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan x-ray ışınlarını tutan duvar sistemidir. Ü
Safeboard Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta çift kat Safeboard Alçıpan® kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan x-ray ışınlarını tutan duvar sistemidir.
Safeboard+Diamant Safeboard + Diamant Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta tek kat Safeboard ve üzerine tek kat Diamant Alçıpan® kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan x-ray ışınlarını tutan duvar sistemidir.
Safeboard+Diamant Safeboard + Diamant Bölme Duvar, tek dikmeli Duvar C Profili ve her iki tarafta çift kat Safeboard ve üzerine tek kat Diamant Alçıpan® kullanılarak oluşturulan, içinde Duvar C Profil genişliğine göre uygun kalınlıkta yalıtım levhası bulunan x-ray ışınlarını tutan duvar sistemidir.
AHŞAP KONSTRÜKSİYONLU ( İSKELETLİ ) ALÇI BÖLME DUVARLAR
Uygulama Alanı :
Koridorlar da dahil olmak üzere evler, işyerleri, hastaneler, otel vb. içerisinde az sayıda insan olan mekanlar ve konferans salonu, toplantı odaları vb. içerisinde çok sayıda insan olan mekanlar. alçıpan bölme duvar çeşitleri Tek Dikmeli Konstrüksiyon – Tek Katlı Kaplama Fonksiyonu :Bölme duvar Alçı levha kalınlığı :12,5/18 mm Duvar kalınlığı : 85-130 mm U-1 duvar yüksekliği : 3,1-4,1 m Ses yalıtımı dB : 37-39 Yangın mukavemet sınıfı : F30/F60 alçıpan bölme duvar fiyatları Tek Dikmeli Konstrüksiyon – Çift Katlı Kaplama Fonksiyonu : Bölme duvar Alçı levha kalınlığı : 12,5 mm Duvar kalınlığı : 110–130 mm U-1 duvar yüksekliği : 3,1-4,1 m Ses yalıtımı dB : 41-43 Yangın mukavemet sınıfı: F30/F60/F90 alçıpan bölme duvar hesaplama Çift Dikmeli Konstrüksiyon – Çift Katlı Kaplama Fonksiyonu : Konutlar arası bölme duvar. Alçı levha kalınlığı : 12,5 mm Duvar kalınlığı : 175-215 mm U-1 duvar yüksekliği : 4,1 m Ses yalıtımı dB : 59-60 Yangın mukavemet sınıfı: F30/F60/F90
ALÇIPAN BÖLME DUVAR YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER
alçıpan bölme duvar istanbul Alçı Levha : Standart levha, suya dayanıklı, yangına dayanıklı, suya ve yangına dayanıklı. alçıpan bölme duvar işçilik TU profili : L= 3 m alçıpan bölme duvar kalınlıkları TC profili : L= 3 m alçıpan bölme duvar m2 fiyatları Dübel-vida : TU profilleri duvara sabitlemek için kullanılır. alçıpan bölme duvar maliyeti Agraf (kopça) : Lkanat = 7 – 12 – 20 cm alçıpan bölme duvar malzeme analizi Borazan vida : Alçı levhayı galvanizli profillere sabitlemek için kullanılır. alçıpan bölme duvar modelleri Delikli köşe profili : Alçı levha bölme duvar köşeleri için kullanılır. alçıpan bölme duvar ölçüleri Derz bandı : Alçı levhalar arasında kalan derzler için. alçıpan bölme duvar sistemleri Derz dolgu alçısı : Derz dolguları için kullanılır.
METAL İSKELETLİ GİYDİRME DUVAR MALZEME ANALİZİ
2,50 yükseklikte 1 m² giydirme duvar için boşluklar düşülmemiştir. %5 fire hesaba katılmıştır.
MALZEME ADI TEK ALÇI LEVHA ÇİFT ALÇI LEVHA
Alçı levha 1,05 m² 2,10 m² TU profili 0,90 m TC profili 2,30 m Ses yalıtım bandı 1 m Dübel – Vida 2 adet Agraf 1 adet Borazan vida 25’lik 12 adet 3 adet Borazan vida 28’lik – 12 adet Derz bandı 1,5 m Derz dolgu alçısı 0,400 kg Saten perdah alçısı 1 kg/ m² (Her 1 mm kalınlık için) Yalıtım malzemesi 1,05 m² Köşe profili (köşe bandı) (tavan yüksekliği) x (köşe sayısına)na göre değişir
ALÇI LEVHA BÖLME DUVAR NASIL YAPILIR
alçıpan bölme duvar uygulaması Duvarın Kotunun ve Düzgünlüğünün Kontrolü :
Giydirme duvarın konumu belirlenir.
U profillerinin sabitleneceği hat, alçı levhaların kalınlıkları da göz önüne alınarak döşemeye boyalı çırpı ipi ile işaretlenir. Döşemede bulunan işaret şakul yardımı ile tavana taşınır ve boyalı çırpı ipi yardımı ile tavana çizilir. Boyalı çırpı ipi yardımı ile tavana işaretlenir. alçıpan bölme duvar yapımı Profillerin Hazırlanması : Yapılacak giydirme duvarın uzunluğu belirlenerek U profilleri bu uzunluğa göre kesilir. Takma aşamasında kolaylık sağlaması amacıyla C profilleri tavan yüksekliğinde 1 cm kısa kesilir. C profilleri tam ölçüsünde kesildiği zaman montaj esnasında olabilecek en küçük hatalar dahi takma esnasında çok büyük sonunlar çıkarmaktadır. Ses yalıtım bantları profiller sabitlenmeden önce profillerin altına yerleştirilir. Profillerin aks aralıkları 60 cm kabul edilerek C profillerinin sayısı hesaplanır. Daha sonradan seramik, mermer vb. malzemelerle kaplanacak mutfak, banyo gibi benzeri ıslak hacim duvar uygulamalarında aks aralığının 40 cm olmasına dikkat edilmelidir.
alçıpan bölme fiyatları U Profillerinin Sabitlenmesi :
U profilleri döşeme ve tavana dübel+vida+pul kullanılarak matkap yardımı ile monte edilir. U profilleri döşemeye ve tavana çivi tabancası yardımı ile monte edilir. Vida veya çivi aralıkları 60 cm olmalıdır. alçıpan bölme nasıl yapılır Agrafların Sabitlenmesi : Giydirme duvar ile yapı duvarı arasındaki uzaklığa göre seçilen uygun agraflar, dübel ve vida kullanılarak duvara sabitlenir. Uzun agraflar kanatlarının iki yana kıvrılması ile istenilen uzaklığa göre ayarlanır. U profilinin tavana sabitlenememesi gibi bir durumda, tavandan 5 cm aşağıya bir sıra agraf sabitlenmelidir. alçıpan oda bölme fiyatları C Profillerinin Sabitlenmesi : C profilleri 60 cm arayla döşemedeki U profilinin içine eğik bir biçimde oturtulur. C profili agrafın iki kanadı arasına yerleştirilir. Üst kısmı tavandaki U profilinin içine geçirildikten sonra doğrultulur. C profili U profilinin içinde doğrultulduktan sonra yatayda ve düşeyde terazisi kontrol edilir. Daha sonra uygun vidalar yardımı ile agrafların kollarından agraflara sabitlenir
. alçıpan oda bölme sistemleri Tesisat İşleri ve Yalıtım :
Giydirme yapılacak duvardan tesisat geçirilecek veya yalıtım yapılacaksa alçı levhaların montajı yapılmadan bu işlemler gerçekleştirilmelidir. Birinci olarak duvar boşluğundan geçirilecek olan tesisat işleri tamamlanır. Daha sonra yalıtım malzemeleri C profillerinin arasında sıkıştırılarak duvara döşenir. alçıpan ofis bölme sistemleri
Alçı Levhaların Kesimi :
Alçı levhanın ön yüzünde bulunan karton kısmın üzerine kalem ile kesilecek mesafe iki noktadan işaretlenir ve mastar yardımı ile tamamen kalemle çizilir ve maket bıçağı ile kesilir. Maket bıçağının kartonu tamamı ile kestiğine dikkat edilmelidir. Maket bıçağı kartonu tamamen kesmeli ve alçı yüzeye değmelidir. Alçı levhanın kesilen yüzeyi üstte kalacak şekilde alçı levha kesim yerinden el darbesi ile kırılır. Alçı levha ters çevrilerek alçı levhanın arka kısmındaki karton bağlantısı maket bıçağı yardımı ile kesilir.
alçipan bölme duvar nişler ve tv üniteleri Alçı Levha Kaplama :
Öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken nokta, alçı levhalar tavan yüksekliğinde 1 cm kısa kesilerek kaplamaya hazır hâle getirilir. Boyları 1 cm kısaltılan alçı levhalar levha takozu ile kaldırılır ve sabitlenir. Alçı levhaların alt kısımları alçı levhalar ile beslenerek sağlama alınır. Alçı levhaların üst kenarları tavana olabildiğince yanaştırılmalıdır. Alçı levhaların nemlenmesini önlemek için alt kenarları ile döşeme arasında 1 cm boşluk bırakılmalıdır. Alçı levhaların C profillerinin kanatlarını ortalamalıdır. Alçı levhaların sabitlenmesi U ve C profillerine alçı levha kenarları boyunca kenarları borazan vidalarla yapılır.
alçıpan duvar kaplama fiyatları Vidalama :
Vidalama yapılırken vida aralıklarının en fazla 30 cm olmasına ve vidaların şaşırtmalı olarak vidalanmasına dikkat edilmelidir. Vidalama yapılırken vidaların alçı levha kenarlarına 1 cm’den yakın olmamasına dikkat edilmelidir. Alçı levhalar vidalama esnasında C profillerine aşağıdan yukarıya doğru vidalanmalıdır. Vidalama esnasında vida başları alçı levha üzerine gömülmelidir. Bu işlem sırasında vida başlarının alçı levha üzerinde bulunan kartonu zedelememesi gereklidir. U ve C profillerinin kesiştiği noktalara dikkate edilmelidir. Bu noktalarda altta ve üst kısımda olmak üzere vidalama işlemi “v” şeklinde yapılmalıdır. Giydirme duvar çift katlı yapılacak ise ilk kat alçı levhalar 60 cm aralıklarla vidalanır.
alçı panel duvar fiyatları Pencere Kasası Kenarları :
Pencere kasası kenarlarına uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Öncelikli olarak pencere kasanının çevresine tamamen saracak şekilde U profilleri yerleştirilmelidir. Pencerenin altında ve üstünde kalan boşluklara 60 cm aralıklarla C profilleri yerleştirilir. Alçı levhaların kesilmesi ve yerleştirilmesi ve vidalanması aynıdır.
ALÇI LEVHA BÖLME DUVAR FİYATLARI
Alçıpan bölme duvar fiyatları kullanılacak ürünlere ve yapılacak duvar uygulamasının özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Alçıpan bölme duvar metrekare fiyatları 35.00TL – 80.00 TL arasında değişiklik göstermektedir.
alçıpan duvar fiyatları
alçıpan duvar kaplama fiyatları
alçıpan duvar nasıl yapılır uzmantv
alçıpan bölme duvar sistemleri
alçıpan bölme duvar modelleri
alçıpan bölme duvar birim fiyat
alçıpan duvar modelleri
alçıpan duvar giydirme
alçı panel duvar fiyatları
alçıpan duvar kalınlığı
alçıpan duvar nasıl yapılır uzmantv
alçıpan bölme duvar sistemleri
alçı panel fiyatları
alçı panel ölçüleri
alçıpan duvar kaplama fiyatları
alçıpan bölme duvar modelleri
ÜSTÜN KALİTE
Boyacılık sektöründe her mekana estetik görünümler kazandıran alciboya.com ekiplerimiz ile harika çalışmalar ortaya çıkmaktadır. Çalışma arkadaşlarınızı tecrübeli ve deneyimli insanlardan seçmek istiyorsanız şuan doğru adrestesiniz.
UYGULAMA HİZMETİ
Boya badana yapmadan önce koruma örtüleri süpürgelik kapı bantları yapılıp tadilatları yapıyoruz duvarda kazınması gerekli bölümleri kazıyoruz duvarı pürüzsüz hale getiriyoruz gerekli dönüşümlerde astar yapıp boya uygulamasına geçiyoruz
Boya Badana Ustası, Evinizi boyamak için illa da boya badana ustası çağırmak yada çevreniz de bulunan boya badana firmalarından biriyle anlaşmak zorunda değilsiniz. Elbette ki temiz bir boya badana işçiliği için bir boyacı ustası ile anlaşıp evinizi boyatmak en akıllıca tercih olacaktır.